ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ SIDEBAR
Ήρθε η Ώρα για Yoga!

Η yoga θεωρείται μια κατευναστική και ήπια μορφή άσκησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να θέσει προκλήσεις που ανταμείβουν σώμα και πνεύμα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα είδος yoga για όλους.

Τι σημαίνει yoga για εσάς; Για κάποιους ανθρώπους είναι συνώνυμη με ήπιο stretching και χαλάρωση. Για άλλους, αφορά την ενδυνάμωση, την ευλυγισία και τον συντονισμό των κινήσεων ή αποτελεί μια σκληρή προπόνηση. Τα πάντα εξαρτώνται από το είδος της yoga που επιλέγετε –και έχετε πολλές επιλογές. Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο: η yoga είναι μια εξαιρετική γυμναστική, που μπορεί να σας προσφέρει μοναδικά οφέλη και να σας θέσει προκλήσεις.

Τι είδος yoga να επιλέξετε; Υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά εμείς έχουμε επιλέξει τρία βασικά είδη που θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον όποιο κι αν είναι το επίπεδο ενέργειας ή δυσκολίας που επιζητείτε:

 

Hatha: Ήρεμη Δύναμη

Η yoga Hatha προωθεί έντονα τη σύνδεση πνεύματος και σώματος. Πρόκειται για μια απόλυτα παραδοσιακή πρακτική που βασίζεται σε αργές, ελεγχόμενες και εστιασμένες κινήσεις, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί την αναπνοή και ηρεμεί το μυαλό. Για πολλούς yogi, η Hatha είναι το πρώτο είδος yoga που δοκιμάζουν και συχνά παραμένει ο αγαπημένος τους τρόπος σωματικής και πνευματικής άσκησης. 

 

Ashtanga: Δυναμική

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του είδους, αλλά η παραδοσιακή yoga Ashtanga βασίζεται σε ένα σύνολο κινήσεων που εναλλάσσονται με τη μορφή συνεχόμενης ροής, με την κάθε κίνηση να συνδέεται άμεσα με την αναπνοή. Αν σας αρέσει να ακολουθείτε μια συγκεκριμένη ρουτίνα, αυτό το είδος yoga που χαρίζει ενέργεια και ενδυνάμωση είναι το κατάλληλο για εσάς. Οι φανατικοί της Ashtanga αγαπούν το συγκεκριμένο είδος τόσο για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες όσο και για τις προκλήσεις που θέτει για το σώμα.

 

Bikram: Απαιτητική

Η yoga Bikram (ή hot yoga) αποτελεί μια πρόκληση που δεν μοιάζει με τις άλλες. Σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στην παραδοσιακή yoga Ashtanga με επιπλέον το στοιχείο της θερμότητας. Το είδος Bikram γυμνάζει το σώμα μέσα από τον ιδρώτα, ενώ το θερμό περιβάλλον βοηθά στην ενίσχυση των διατάσεων και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ευλυγισία, γράμμωση και ενδυνάμωση. Αν και δεν είναι η ιδανική επιλογή για κάποιον αρχάριο, όσοι εξασκούν αυτό το είδος πρακτικής λένε ότι δεν το αλλάζουν με τίποτα!

Όποιο είδος κι αν επιλέξετε, η yoga αποτελεί μια μορφή άσκησης που σας βοηθά να ενδυναμώσετε το σώμα και το πνεύμα σας την ίδια στιγμή. Επιπλέον, όπως θα σας πουν και οι yogi, είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη άσκηση που μπορεί να είναι απαιτητική και να προσφέρει ικανοποίηση σε καθημερινό επίπεδο.